קינוח בצק פריך במילוי תפוחים נפלא וטעים

במתכון הזה משתמשים ב:

מצרכים

  • המצרכים-
  • בצק פריך
  • מילוי תפוחים-
  • 6-8 תפחי גרני סמיט (הירוקים)
  • רבע כוס סוכר
  • 2 כפות דבש
  • 3 כפות מים
  • כפית קורנפלור
  • כפית קינמון
  • גרידה מלימון

אופן ההכנה

1. קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים אותם לקוביות קטנות.

2. מעבירים את התפוחים לסיר יחד עם הסוכר ומחממים את הסיר. לאחר שהתערובת מתחילה לרתוח, מעבירים את הלהבה לרמה נמוכה ומבשלים במשך כ-20 דקות. יש לערבב את התערובת בעת הבישול.

3. כאשר התפוחים מרכיבים והם מתרככים מעט, מוסיפים מים מעורבבים עם קורנפלור לסיר ומבשלים נוסף כ-2 דקות. לאחר מכן, מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים קינמון וקליפת לימון.

4. מקררים היטב את התערובת.

5. פותחים את הבצק ומניחים אותו על נייר אפייה בתבנית של התנור.

6. מניחים את התפוחים על מחצית הבצק. אפשר לחתוך את החלק השני של הבצק עם חותכן מטריצה או באמצעות סכין.

7. מכניסים לתנור מחומם ל-170 מעלות למשך כ-30-40 שניות.

8. לאחר האפייה, בוזקים אבקת סוכר וחותכים לקוביות.

בתאבון!