סלמון בתנור בג’ינג’ר ודבש

במתכון הזה משתמשים ב:

מצרכים

  • 5 נתחי סלמון (1 קילו)
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות דבש
  • 3 שיני שום כתושות
  • כף ג’ינג’ר טרי קלוף מגורד בפומפיה דקה
  • שליש כפית מלח
  • קמצוץ פלפל שחור
  • לפיזור מעל: בצק ירוק קצוץ או עירית קצוצה ושומשום

אופן ההכנה

– להניח נתחי הסלמון על רצועת נייר אפייה.

– בקערה, מערבבים את כל שאר הרכיבים יחד ומניחים את התערובת המתובלת באופן אחיד על נתחי הסלמון.

– מכניסים את הסלמון לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך 15-20 דקות (הזמן יכול לשתנות בהתאם לגודל של הנתח).