סופגניות כמו בקונדיטוריה – הכי טעימות!

מצרכים

  • בצק סופגניות
  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 50גרם שמרים טריים
  • 1/2 כוס חלב פושר
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 3ביצים L
  • 100גרם חמאה / או חצי כוס שמן
  • 2 כפות מ"ל ברנדי
  • 1 כפית מלח דק
  • טיגון
  • 1/2 ליטר שמן קנולה
  • קישוט
  • אבקת סוכר
  • מילוי
  • ריבת תות

אופן ההכנה

אופן ההכנה:
התחלת התהליך המכני בהכנת הבצק הקטיפתי: בקערת מיקסר, המצויה עם וו לישה, מסדרים את כל הרכיבים בסדר מסוים. 10 דקות במהירות נמוכה, כדי להשיג בצק אחיד ונעים, כמו פלסטלינה. לאחר הלישה, יש צורך לאזן את המרקם – הבצק אם דביק, נוסיף קמח; ואם ייבש, נוסיף קצת חלב.

השלב הבא הוא התפיחה : מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד שהנפח מכפיל את עצמו. בעת תפיחה זו, מתקבלים כדורים שאחריהם נבצע עוד שלב של גלגול ותפיחה, כך שהבצק יהיה רך ונפלא לעבודה

נעבוד עם הבצק להכנת כדורים: מעבירים את הבצק למשטח עבודה קלוף קצת בקמח, ומגלגלים 30 כדורים בגודל ביצה. הכדורים נוצרים בקלות כאשר מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומגלגלים כל חצי ל”נקניק” ארוך, ולאחר מכן חוצים לשניים. המשימה הבאה היא לחלק את כל חצי לחמישה חלקים זהים.

השלב האחרון כולל טיגון ואפשרות לקישוט: בסיר רחב, יש לחממם שמן לטיגון עמוק עד לטמפ’ של 160 מעלות. הסופגניות יטוגנו בסיר החם, כשיש להם כ-2 דקות מכל צד. עם נייר אפייה משומן, יש להכניס את הכדורים  לתוך השמן החם. לאחר הטיגון, יש להוציא את הסופגניות ולהניחן על נייר סופג, לפזר אבקת סוכר נדיבה, ולהזריק ריבה. התוצאה היא סופגניה קלאסית עם טעמים מרעננים ומפנקים.