מתכון קלאסי לאוזני המן

במתכון הזה משתמשים ב:

מצרכים

  • המצרכים (ל-40-50 אוזני המן):
  • 500 גרם קמח (3.5 כוסות)
  • 10 גרם אבקת אפייה (1 כף גדושה)
  • 120 גרם אבקת סוכר (1 כוס)
  • 200 גרם חמאה
  • 80 מ"ל שמן (1/3 כוס)
  • 160 מ"ל מיץ תפוזים (2/3 כוס)
  • 1 גרידת תפוז
  • המצרכים למלית פרג וגרידת תפוז
  • גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 50 גרם דבש (2.5 כפות)
  • 100 מ"ל חלב (1/3 כוס)
  • גרידה מתפוז אחד
  • 100 גרם פרג טחון
  • 50 גרם אגוזי מלך טחונים (2/3 כוס)
  • 1 תפוח עץ מגורד
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

אופן ההכנה בצק:

1. מערבבים חומרים יבשים במיקסר עם גיטרה

3. להוסיף את היתר ולהמשיך לעבד עד שהבצק נפרד מהדפנות

 

אופן ההכנה מלית:

1. מחמים את החלב עם הסוכר, הדבש וגרידת התפוז עד שהדבש נמס

2. מוסיפים פרג, אגוזים, תפוח מגורד ותמצית וניל.

3. מבשלים על אש קטנה 10 דקות

4. מרדדים את הבצק לעובי של 3 מ”מ

5. קורצים עיגולים בגודל 6-8 ס”מ. תלוי בגודל האוזן הרצויה

6. בעזרת כפית מניחים במרכז העיגול את המלית הנבחרת

7. מקפלים את העיגול לכיוון המרכז משלושה צדדים לקבלת צורה משולשת של אוזן המן

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-10 דקות