מתכון להכנת פסטייה חגיגית

מצרכים

  • חבילת דפי פילו
  • 750 גרם פרגיות
  • חצי כוס שמן לטיגון ולמריחה
  • 1 בצל גדול פרוס
  • מלח ופלפל שחור
  • קינמון
  • 7 יחידות משמש מיובש
  • 5 יחידות שזיפים מגולענים מיובשים
  • חופן צימוקים
  • 50 גרם אגוזי פקאן קצוצים
  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • 50 גרם שקדים מולבנים קצוצים
  • 50 גרם פיסטוקים קלופים (להשאיר קצת לקישוט) קצוצים
  • **לקישוט:**
  • דבש
  • אבקת סוכר
  • קינמון

אופן ההכנה

**הפשרה:**

1. להפשיר לילה לפני את דפי הפילו במקרר. ניתן להפשיר במשך 6 שעות עד להפשרה מלאה.

**אופן הכנת המילוי:**

1. במחבת גדולה או בסיר רחב, מוסיפים 2 כפות שמן ומניחים את הבצל הפרוס. מטגנים עד שהבצל מתייבש ומתגרם.

2. מוסיפים את הפרגיות הקצוצות למחבת על הבצל, מערבבים ומטגנים היטב עד שהפרגיות משנות צבע.

3. מתבלים בכפית מלח, רבע כפית פלפל שחור, ומערבבים היטב.

4. מוסיפים את הפיצוחים ואת הפירות היבשים, מתבלים ברבע כפית קינמון ומטגנים כ-5 דקות על להבה נמוכה.

5. מכבים את הלהבה ונותנים לתערובת להתקרר.

**אופן ההרכבה:**

1. לוקחים תבנית עגולה בגודל 24-26 סנטימטרים ומשמנים אותה. מניחים שכבת עלה פילו בתחתית התבנית והשוליים שלה יורדים לצדדים ומשמנים את העלה.

2. מניחים את תערובת המילוי על העלה ומניחים מעליה שכבת עלה נוספת ומשמנים אותה.

3. מתקפלים את קצוות העלים כלפי התוך ומשמנים מעט מלמעלה.

4. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ואופים עד שהפסטייה והפילו הופך לזהב מוחלט. מוציאים מהתנור ומניחים למאפה להתקרר מעט.

5. הופכים את הפסטייה על צלחת הגשה ומפזרים מעליה אבקת סוכר. אפשר גם לפזר מעל אבקת קינמון.

6. עם כף, מוזגים מעט דבש מעל הפסטייה ומקשטים עם פיסטוקים קלויים או שקדים מולבנים קלויים.

בתיאבון!