מרק עדשים ירוקות עם בצל וגזר

במתכון הזה משתמשים ב:

מצרכים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לחתיכות קטנות
  • 4 גבעולי סלרי עלים את הגבעול יש לשטוף היטב ולפרוס
  • 300 גרם עדשים ירוקות (שטופות היטב)
  • מעט כמון
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל גרוס לפי הטעם
  • 2-4 ליטר מים או ציר עוף על פי גודל הסיר (אם אין אפשר להוסיף מעט אבקת מרק עוף)

אופן ההכנה

1

מחממים בסיר בינוני שמן זית. מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה.

2

מוסיפים את הגזר ומערבבים קלות. מוסיפים מים רותחים.

3

מוסיפים את חתיכות גבעולי הסלרי, עדשים, תבלינים ומערבבים היטב. מרתיחים ומורידים את האש לעוצמה בינונית ומבשלים כ-40 דקות.