מאפינס-דבש-וגרנולה

מצרכים

  • קורט מלח
  • רבע כפית סודה לשתיה
  • חצי כוס דבש (100 גרם)
  • חצי כוס סוכר חום (100 גרם)
  • חצי כוס שמן (100 גרם)
  • חצי כוס מים + 2 כפות קפה מגורען (120 מ"ל)
  • כף תמצית וניל
  • כפית קינמון
  • כף תמצית וניל
  • כפית קינמון
  • 3 ביצים
  • כוס וחצי קמח לבן\כוסמין (210 גרם)
  • שקית אבקת אפייה
  • לציפוי גרנולה:
  • כפית שמן קוקוס
  • כפית שטוחה קמח
  • כפית דבש
  • כף גרעיני חמניה
  • כף שקדים פרוסים
  • 3 כפות שיבולת שועל

אופן ההכנה

1. נחמם תנור ל-170 מעלות.

2. בקערה, שימו יחד את הביצים, הסוכר החום, הדבש, המלח, השמן, המים + 2 כפות קפה מגורען, תמצית הווניל, והכפית הקטנה של קינמון. הטריפו היטב עד שהתערובת הופכת לבלילה.

3. הוסיפו לבלילה כוס וחצי של הקמח, אבקת האפייה, והסודה לשתייה. ערבבו שוב עד שהתערובת אחידה ואז להעביר לתבנית מנגטים.

4. בקערה נפרדת, הכניסו את כל החומרים לציפוי: שיבולת שועל, גרעיני חמניה, שקדים פרוסים, הקינמון, שמן הקוקוס, הקמח, והדבש. ערבבו את החומרים עד שהם מתקבלים כתערובת פירורית.

5. עת הכנסת המאפינס  לתבנית, פזרו את הציפוי מעליהם ואפו בתנור המחומם ל-170 מעלות למשך 40 דקות.

6. לאחר האפייה, השאירו את לקרור ולאחר מכן, נזלף עליהם כפית דבש.

בתאבון