אגוזי מלך משפרים את הזיכרון ושומרים על הלב – כמה מומלץ לאכול?

הם אולי מזוהים עם פסח, אבל אגוזי מלך מומלצים במהלך כל השנה. דיאטנית מסבירה איך הם יכולים לשמור על הלב, המוח ואפילו לעזור לכם לישון טוב ולשמור על משקל תקין. מהם היתרונות הבריאים הנוספים של אגוזי המלך וכמה כדאי לכם לצרוך

כבר בתקופה הבבלית הם היו אגוזים למשפחות מלוכה ולאצילים בלבד, וגם בתקופת יוון העתיקה הרופאים ידעו שיש בהם משהו, והם לא רק טעימים, אלא “בריאים למוח”. אז סגולותיהם הבריאות כבר מזמן לא נסתרות ולא מוגבלות למעמד זה או אחר, וככלל, הנה הסיבות הבריאות שכדאי לכם לאכול אגוזי מלך.

שומרים על בריאות הלב
אגוזי מלך מכילים חומצת שומן אלפא לינולנית, חומצת שומן מסוג אומגה 3. מחקרים מראים, שחומצות שומן מסוג אומגה 3 יכולות לסייע בשמירה על בריאות הלב ולהפחית סיכון למחלות לב. הכמות המומלצת: מנה של 30 גרם אגוזי מלך מכילה כ-2.5 גרם חומצת שומן אלפא לינולנית.

אגוזי מלך מכילים גם ויטמין E ופוליפנולים (תרכובות צמחיות). חומרים אלו מתפקדים כנוגדי חמצון המסייעים בהגנה על תאי הגוף מפני נזק חמצוני. נזק חמצוני מתרחש כאשר יש בגוף “רדיקלים חופשיים” הנוצרים כתוצאה מחשיפה לשמש, אכילה של מזון מעובד, עישון ולחץ. ויטמין E נלחם ברדיקלים החופשיים ובכך מפחית את הנזק החמצוני בגוף. נוגדי החמצון המצויים באגוזי המלך, יכולים לסייע בהפחתת יצירה של כולסטרול רע LDL השוקע בדפנות כלי הדם ובכך הם עוזרים בהורדת סיכון למחלות לב.

שמירה על משקל תקין
אכילה של אגוזי מלך תורמת להגברת תחושת השובע לאורך זמן. אגוזי מלך מכילים שומנים בריאים וסיבים תזונתיים, שגורמים לתחושת שובע לאורך זמן. בכל מקרה, על מנת לרדת במשקל יש להפחית בצריכת המזון. אכילת אגוזי מלך יכולה לגרום לנו להרגיש שבעים, גם כאשר אנחנו אוכלים מנות קטנות יותר.
ידעתם שיש הבדלים בין השמנה נשית לגברית? צפו:
השמנה תפוחית והשמנה אגסית

שומרים על תפקוד מערכת העיכול
הרכב החיידקים במערכת העיכול שלנו יכול להשפיע על מצבנו הבריאותי. קיים קשר בין הרכב אוכלוסיית החיידקים במעיים לבין תפקוד מערכת החיסון, מערכת העיכול ואף תפקוד המוח. מחקרים מראים שאכילת אגוזי מלך יכולה לשפר את הרכב החיידקים במערכת העיכול, ובכך לסייע לפעילות תקינה של המערכות השונות בגוף.

תורמים לתפקוד המוח
הנוכחות של חומצות שומן מסוג אומגה 3 ושל נוגדי החמצון, עוזרת גם בשמירה על תפקוד תקין של המוח. שומנים בריאים, פולפנולים וויטמין E מפחיתים דלקתיות ונזק חמצוני בתאי המוח. במחקרים שנעשו בקרב אנשים מבוגרים, נמצא שאכילת אגוזי מלך נמצאה בעלת אפקט מיטיב בתפקוד המוח בעיקר בצורה של שיפור הזכרון.

משפרים את איכות העור והשיער
ויטמין E המצוי באגוזי מלך שומר על העור מפני נזקי השמש, מסייע בשיקום העור ובהתחדשות התאים. בנוסף לכך, אגוזי מלך מכילים ביוטין (ויטמין B7), הדרוש ליצירת קראטין וקולגן, שהם החלבונים המצויים בשיער, בעור ובציפורניים. אכילת אגוזי מלך מהווה מקור טוב לביוטין היכול לסייע בחיזוק השערה והפחתת נשירת שיער.
אישה ישנה שינה עמוקה וטובה

עוזרים לשינה טובה יותר
אגוזי מלך מכילים את החומצה האמינית טריפטופן, המשתתפת בייצור ההורמון סרוטונין, הורמון הרוגע. אגוזי מלך מכילים גם מלטונין, שהוא הורמון המשרה שינה. בלוטת האצטרובל במרכז המוח שלנו מפרישה את המלטונין אל מחזור הדם, כאשר מחשיך, על מנת שנרגיש עייפות ונוכל להירדם. ישנם אנשים שהמלטונין אינו מופרש אצלם בצורה יעילה ולכן, אכילת כמה יחידות של אגוזי מלך יכולה לסייע להם להירדם.
הכמות המומלצת: כ-30 גרם אגוזי מלך (12-14 חצאים) מכילים: 185 קלוריות, 18 גרם שומן, 2 גרם סיבים, 4 גרם פחמימות, 4 גרם חלבונים.
מומלץ לרכוש את אגוזי המלך בצורתם הטבעית (לא קלויים). רצוי לשמור אותם במקום קריר ומוצל (אפשר במקרר), על מנת להגן עליהם מפני התחמצנות של השומן. ניתן לפזר אותם על סלטים, להוסיף ליוגורט עם פירות, לפוררם ולפזרם מעל מאכלים מוקפצים ואפשר גם לשלב אגוז מלך בתוך תמר.

 

המאמר נלקח מאתר Ynet
שירה סולו – הכותבת היא דיאטנית קלינית BSc,MPH המרכז האקדמי לוינסקי וינגייט